:

    Сторінками історії визволення Пологівського району від нацистських загарбників

   За ініціативи Пологівської райдержадміністрації в рамках заходів з нагоди відзначення 72-ї річниці визволення Пологівського району від нацистських загарбників, з метою вшанування ветеранів Другої світової війни та визнання подвигу нинішніх захисників Вітчизни відбувся виховний захід в Пологівському НВК.


   Присутніми були: ветеран Другої Світової війни Хіміч Микола Мартинович, представники районної організації ради ветеранів України, ГО «Ветерани АТО Пологівщини», військовослужбовці ЗСУ що проходять службу в Пологівському районі, голова ТО ЧХУ Плетінь Наталія Євгенівна, учнівський та педагогічний колективи Пологівського НВК.
   Живим коридором під оплески учнів, пройшли ветерани Другої світової та учасники АТО. Діти вітали героїв та дарували квіти.
   Мітинг біля меморіалу загиблих воїнів с.Пологи провела Пологівський сільський голова Рубан Марина Анатоліївна, яка висловила щирі слова вдячності ветеранам за перемогу над нацизмом, відзначила витримку та героїзм учасників антитерористичної операції на сході України.
    Захід продовжився святковим концертом в актовому залі НВК за участю колективів та виконавців НВК і сільського будинку культури. Заступник голови райдержадміністрації Півень Ірина Григорівна привітала зі святом визволення району всіх присутніх, зазначивши, що головною метою сьогодення є пам’ять про подвиг ветеранів Другої світової війни, підтримка бійців ЗСУ, які стоять на захисті нашої країни.


 
   Після концерту, в краєзнавчому музеї Пологівського НВК, відбувся урок історії – «Сторінками героїзму українського народу». Викладачі та учні підготували розповідь про визволення Пологівщини від нацистських загарбників в роки війни, участь пологівчан у визвольній боротьбі в роки Другої світової війни.
   Організаторами заходу були відділ молоді та спорту райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації.

 

За інформацією відділу молоді та спорту райдержадміністрації