:

                             Переоформлення автотранспорту інвалідів

   Управління соціального захисту населення повідомляє що удосконалено механізм забезпечення інвалідів автотранспортом, який передбачає безоплатну передачу у власність  автомобіля після закінчення 10-річного строку експлуатації. Кабінет Міністрів прийняв постанову від 30.12.2015 року № 1149 «Про внесення змін до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями».
    Відповідно до змін інваліду, законному представнику недієздатного інваліда чи дитини-інваліда автомобіль, виданий безоплатно чи на пільгових умовах, за їх бажанням може бути безоплатно переданий у власність після закінчення 10-річного строку експлуатації.
    Після смерті інваліда, дитини-інваліда такий автомобіль може бути безоплатно переданий у власність члену його (її) сім’ї (за бажанням такого члена сім’ї), який  на час смерті інваліда був зареєстрований за місцем реєстрації інваліда, дитини-інваліда.
    У разі відсутності членів сім’ї, спадкоємців або в разі небажання членів сім’ї, спадкоємців отримати автомобіль, такий автомобіль повертається Департаменту соціального захисту населення.
   Враховуючи вищевикладене, просимо інвалідів, які бажають переоформити свої автомобілі надати до управління документи: а  саме:
    1. заяву від інваліда на ім’я  директора Департаменту;
    2. копії паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про реєстрацію автомобіля.
   Необхідно зазначити, якщо автомобіль був отриманий на дитину до 18 років, а на сьогоднішній день вона (він) є інвалідом з дитинства і дієздатний, автомобіль буде зареєстрований на інваліда.
   По всіх питаннях щодо переоформлення автомобілів звертатися до управління соціального захисту населення за телефоном 23729.
    
     За інформацією управління соціального захисту населення