:
  

 Освітяни підвели підсумки роботи за 2015/2016 навчальний рік та окреслили перспективи діяльності галузі у новому, 2016/2017 навчальному році

 30 серпня у залі районної ради відбулося розширене засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, на якому обговорювались здобутки та проблеми системи освіти району за підсумками 2015/2017 навчального року, визначалися завдання на новий навчальних рік та шляхи їх виконання.
   Традиційно на засідання колегії були запрошені директори та заступники директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, завідувачі дошкільних навчальних закладів, педагоги-організатори шкіл, керівники районних методичних об’єднань вчителів, голови профспілкових організацій закладів освіти, представники органів місцевого самоврядування, громадськості.

                                                                   

   У своїй доповіді начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Капітонов П.В. проаналізував стан мережі закладів освіти, умови їх функціонування, результати роботи галузі, зокрема результати зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл 2016 року, участі школярів у інтелектуальних, творчих та спортивних конкурсах і змаганнях різних рівнів, відзначив роботу закладів, які утримують першість в цьому напрямі – Пологівські гімназію «Основа» і спеціалізовану різнопрофільну школу І-ІІІ ступенів №2, Чубарівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та інші. Також керманич освітян приділив увагу питанню створення комфортного, здоров’язберігаючого, розвивального середовища для учнів. 
   В обговоренні чільне місце посіло питання продовження роботи із запровадження цілісної системи виховання дітей та підлітків: морального, національно-патріотичного та ін. засобами навчальних предметів, позакласної  та гурткової роботи в школах, позашкільних закладах. 

                                                             

   В роботі колегії взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Півень І.Г., міський голова Коноваленко Ю.А., які долучилися до обговорення актуальних питань життєзабезпечення роботи закладів освіти, привітали присутніх напередодні Дня знань.
   Серед пріоритетів для галузі освіти залишається надання якісних освітніх послуг, максимальне наближення мережі навчальних закладів, як дошкільних, так і загальноосвітніх, до запитів населення, в тому числі продовження вирішення питання діяльності освітніх округів, розвитку інклюзивної освіти. Створення сприятливих умов для здобуття освіти, розвитку, становлення особистості кожного учня – було і є головним завданням у системі освіти району.


За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації