:
   Освітяни обговорювали практичні  аспекти впровадження інклюзії в  школах району
 24 листопада 2016 року в приміщенні Пологівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 відбулося засідання «круглого столу»  з актуального для освітян питання впровадження інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах.
Сьогодні в Україні формується нова філософія щодо дітей з особливими освітніми потребами, вдосконалюється нормативно-правова база відповідно до міжнародних договорів у сфері прав людини, реалізуються та поширюються моделі інклюзивного навчання дітей у загальноосвітніх навчальних закладах. У нашому районі, на жаль, також спостерігається тенденція до зростання кількості дітей, які потребують соціальної адаптації, психолого-педагогічного супроводу та корекційно-реабілітаційної допомоги, тому і наші освітяни активно долучилися до цієї роботи.
Ініціювала проведення зустрічі педагогів за круглим столом щодо продуктивної спільної діяльності, спрямованої на дитину з особливими освітніми потребами, Пологівська районна психолого-медико-педагогічна консультація, що працює при відділі освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації. Обговорювались практичні аспекти впровадження інклюзивної освіти в навчально-виховний процес, індивідуалізації навчально-виховного процесу у забезпеченні успішності навчання дитини з вадами психофізичного розвитку.
                                 
    Фахівці консультації Тоцька Ю.О., Радзевило О.О. та Чорненька-Кармазь О.В. розкрили сутність корекційно-розвиткових послуг, що мають надаватися  дитині з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання, надали рекомендації з питань організації роботи асистента вчителя в інклюзивному класі.
  Розмова вийшла відверта, цікава та корисна для всіх.

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації