:

 НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї ОЧИМА ДІТЕЙ

5 грудня 2017 року спеціалісти служби у справах дітей Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області зустрілися з учнями Пологівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 для обговорення питання «Насильство в сім’ї, як соціальна проблема» в рамках проведення районної акції «16 днів проти насильства», охоплено 44 учня.

Тема насильства останнім часом стала «модною». Найбільш гостро проблема насильства в сім’ї постає серед неповнолітніх громадян. Це пов’язано, здебільшого, з вразливістю та необізнаністю дітей. Вразливість дітей до насильства пояснюється їх фізичною, психічною та соціальною незрілістю, а також підлеглим становищем по відношенню до дорослих, незалежно від того, чи є це батьки, опікуни, вихователі, вчителі.

Нерідко буває важко виявити, чи мало місце в ситуації насильства в сім’ї психологічне насильство, чи справа обмежувалася лише фізичним або економічним насильством.

Дана акція проводиться для привернення уваги учнів до проблеми насильства у суспільстві та сім’ї, попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення.


ССД РДА