:


   7 травня голова районної ради Ю.Коноваленко провів нараду за участю міського та сільських голів, голови райдержадміністрації Ю.Вєтрова, керівника апарату райдержадміністрації І.Браженко, начальників управлінь, відділів райдержадміністрації та працівників виконавчого апарату районної ради.  
   Голова районної ради Ю.Коноваленко презентував інфографіку «Децентралізація влади. Реформа місцевого самоврядування», розробником якої є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, і детально зупинився на етапах та механізмах адміністративно-територіальної реформи. Під час наради відбулося обговорення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою КМУ від 08.04.2015 №214. Керівник апарату райдержадміністрації І.Браженко проінформувала учасників наради про створення робочої групи при райдержадміністрації з підтримки та впровадження заходів добровільного об’єднання територіальних громад Пологівського району та затвердження її складу.
   В обговоренні завдань та шляхів добровільного об’єднання територіальних громад взяли участь міський голова В.Корольов, Семенівський сільський голова Н.Рябчук, Кінсько-Роздорівський сільський голова О.Захряпа, які наголосили на необхідності врахування при розробці проекту перспективного плану формування територій громад особливостей забезпечення фінансовими ресурсами, врахування інших інтересів територіальних громад аби не погіршити інфраструктуру та якість надання населенню послуг у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту та житлово-комунального господарства.  

За інформацією районної ради