:


   21 травня 2015 року в Запоріжжі пройшов останній етап всеукраїнського дитячого конкурсу «Найкращий читач України 2015 року». Як і в попередні роки, обласний етап проводився у два тури. Умовами 1-го туру була письмова різнорівнева літературна вікторина, за результатами якої були відібрані вісім переможців: по четверо від кожної вікової категорії. Учасники 2-го туру мали у цікавій формі представити свою улюблену книгу.
    Від пологівських книголюбів були делеговані переможці районного конкурсу шестикласниця - учениця Пологівської СРШ І-ІІІ ст. № 2 Сторчак Ксенія та семикласниця - учениця Чапаєвського НВК Дмитренко Катерина, яка, незважаючи на жорстке суперництво, адже в конкурсі приймали участь 20 школярів з усіє області, зайняла ІV місце. Пологівських дівчаток нагородили дипломами та заохочувальними призами.
     Також для учасників конкурсу та їх супроводжуючих за сприянням адміністрації Запорізької обласної бібліотеки для дітей «Юний читач» була проведена історико-краєзнавча екскурсія на острів Хортиця. 
    Конкурс проводився з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращої дитячої української та світової літератури.

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації