:

    На території Пологівського району тривають перевірки умов проживання дітей 

   24 травня відбувся черговий виїзд оперативної групи в рамках проведення районної акції «Дитина у небезпеці».
   Відповідно до розпорядження голови Пологівської райдержадміністрації від 10.02.2017 № 49 «Про проведення районних профілактичних заходів у 2017 році» в них беруть участь: головний спеціаліст служби у справах дітей Пологівської райдержадміністрації, інспектор ЮП СП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області, фахівець із соціальної роботи Пологівського РЦСССДМ.
   Обстеження відбувалися на території Пологівської міської ради, Басанської сільської ради, Тарасівської сільської ради, Семенівської сільської ради. 
   В ході вищевказаного  профілактичного  заходу  було  відвідано  12 сімей, в яких  проживає 28 дітей.
   Кризові сім’ї перевірялися з метою попередження бездоглядності та  безпритульності серед дітей, проявів насилля в сім’ях, для своєчасного  виявлення, проведення соціального відвідування та соціального супроводу  сімей, які  не  спроможні  виконувати  виховні  функції. 
     В  межах  рейдів та акції «Дитина у небезпеці» станом на 25.05.2017 перевірено умови  проживання, утримання  та  виховання 112 дітей у 56 сім’ях. 
    Службою у справах дітей було направлено 11 дітей до Пологівського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей з метою соціально-психологічної  реабілітації, оскільки вони опинились в складних життєвих обставинах, бродяжили, та 5-х дітей – до педіатричного відділення Пологівської ЦРЛ. 

                                                     
За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації