:

«Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA»

В рамках відзначення Міжнародного дня захисту прав людини 11.12.2017 в КУ «Пологівська центральна районна бібліотека» Пологівської районної ради Запорізької області Оленою Заставною, завідуючою відділу періодичних видань Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки презентовано XIV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

На захід завітали заступник голови районної державної адміністрації Ірина Півень, начальник відділу культури і туризму Марина Діденко, працівники методичного кабінету, психологічної служби відділу освіти, молоді та спорту, культури, учні 11-х класів Пологівської гімназії «Основа», Пологівського колегіуму № 1, Пологівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 та учні ДНЗ «Пологівський професійний ліцей», місцеві ЗМІ, мешканці міста.

До присутніх звернулась заступник голови районної державної адміністрації Ірина Півень, зазначила про важливість підвищення обізнаності молоді в питаннях прав людини.

Кінопоказ Фестивалю в Пологівській центральній районній бібліотеці відбувся завдяки партнерству Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки та Центру мистецтв «АРТ-Простір».

Головною темою кіно «Чотири градуси» є проблема зміни клімату й захисту довкілля. Екологи прогнозують: до кінця сторіччя саме на стільки підніметься середня температура на Землі, що спровокує природні катаклізми на планеті. Олена Заставна запропонувала присутнім стати каталізатором змін і подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, екоакції.

До уваги глядачів було запропоновано перегляд фільму «Боротьба Джамали». Шведська журналістка Елін Йонссон зафіксувала та відобразила в фільмі всі життєві складнощі співачки та кримсько-татарського населення. Проведено аналогію між подіями які відбуваються зараз на території Криму та подіями 1944 року.

Після перегляду фільмів присутні активно обговорювали побачене. Організатори зустрічі запросили долучитись усіх бажаючих до «Запорізької книжкової толоки».

За інформацією відділу культури і туризму РДА