:


   З 30 квітня по 03 травня 2015 року учні Пологівської дитячої школи мистецтв взяли участь у міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «Веселка миру», Словацька Республіка.
   Мета фестивалю: популяризація європейських цінностей, зміцнення взаємодії між дітьми і молоддю з різних регіонів України, зарубіжних країн заради миру та майбутнього. 
   Фестиваль проходив за підтримки Міністерств культури, освіти і науки, молоді та спорту, охорони здоров’я, внутрішніх справ України.
   В фестивалі взяли участь колективи і окремі виконавці з 9 областей України, зі Словакії, Угорщини та Польщі.
Делегація Пологівської дитячої школи мистецтв у складі зразкового аматорського хореографічного колективу «Овація», учениці художнього відділення Валерії Отрешко, солістки Пологівського районного будинку культури Дібровської Валерії під керівництвом директора школи Кас’яненко Л.В. та у супроводі керівників колективу «Овація» Ходус І.О. та Буренко Х.М. відвідали усі заходи фестивалю: участь у конкурсі, виступи на заходах Дня міста Стара Любовня та Дня міста Кошице, екскурсії у Старо-Любовнянський замок (ХІІІ ст.)- перлину Прешовського краю Словаччини, на завод мінеральних вод, відвідування термального аквапарку в м. Попрад, екскурсія до міста Кошице «Невибаглива чарівність старої Європи», участь у розважальних програмах, гала-концерті, які стали для учасників корисними і результативними.
    Журі визначило переможців і в Європейській країні з великої сцени голосно звучав Пологівський район, маленький куточок Великої країни -України.
   І місце в жанрі «Хореографія» виборов зразковий аматорський хореографічний колектив «Овація» у складі: Рябчук Анни, Дідович Маргарити, Діденко Марії, Юрченко Аліни, Гуслістої Анастасії, Дібровської Валерії, Пташинської Катерини, Казачухіної Інни та Ковтун Діани з 4 композиціями «Веснянка», «Українська полька», «Бублики», «Всем гулять».
   І місце в жанрі «Хореографія»(солісти) посіла Дібровська Валерія, солістка зразкового аматорського хореографічного колективу «Овація» з композиціями «Морячок», «Веселий бубон».
   ІІ місце в жанрі «Образотворче мистецтво» журі присудило Валерії Отрешко, яка представила на конкурсі роботи на батіку та художні роботи написані масляними фарбами.

   Запекла боротьба чекала Валерію Дібровську в жанрі «Вокал», в якому співали учасники і фіналісти телепроекту «Голос країни. Діти.». Журі оцінило виступ Валерії Дібровської і присудило їй ІІІ місце.
   Участь у фестивалі здійснено за рахунок батьків. 
   Діти та їх батьки висловлюють слова подяки директору ТОВ «Агрофірма «Комунар» Віктору Володимировичу Бандурову за фінансування витрат на проїзд до місця перетину кордону зі Словакією та у зворотному напрямку. 
   Учасники фестивалю щиро вдячні голові спостережної ради ПАТ «Пологівський ОЕЗ» Леоніду Миколайовичу Новікову і голові правління ПАТ «Пологівський ОЕЗ» Олегу Васильовичу Закарлюці за фінансову допомогу для відвідування дітьми екскурсійної програми фестивалю.
   Наші діти та їх талановиті керівники – гордість Запорізького краю! Молодці!



 

За інформацією відділу культури і туризму райдержадміністрації

 

 



.