:
                                                  Шановні мешканці Пологівського району!
   22 вересня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день без автомобілів. В цей день в ім’я довкілля та здоров’я, люди пересядуть на громадський транспорт, велосипеди чи стануть пішоходами. Велика кількість експертів вважають, що саме збільшення кількості вуглецю в атмосфері рано чи пізно стане причиною глобальної зміни клімату Землі. Щоразу заводячи двигун автомобіля, ми прискорюємо зміни клімату - адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Вже сьогодні добре помітні наслідки глобальної зміни клімату: тануть льодовики, піднімається рівень Світового океану, океанські течії змінюють свій напрямок. Страждають тварини. Здається, що такі глобальні явища повинні бути предметом уваги урядів і всесвітніх організацій. 
    Вперше подібна акція відбулася 1998 року в Парижі. Хоча для приватного транспорту були закриті лише старі квартали міста, вміст СО2 в паризькому повітрі в цей день зменшився на 15%. 
    До Дня без авто офіційно приєдналися більше тисячі міст у 35-ти країнах світу, зокрема, в Японії, Бразилії та Канаді.  
   Розуміючи, що в сучасних умовах повністю відмовитися від автомобілів просто неможливо, 22 вересня відмовтесь від авто тоді, якщо це можливо.