:

                         Місячник туберкульозу на території Пологівського району 

     В районі з 28.02.2016 по 24.03.2016 триває місячник боротьби з туберкульозом. 
   Метою місячника боротьби проти туберкульозу є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і зусилля по ліквідації цієї хвороби.
   В даний час одна третина світового населення інфікована туберкульозом. Організації і країни, що борються проти туберкульозу, проводять цей місячник з метою привернення уваги до масштабів цієї хвороби і способів її профілактики та лікування.
    Проводячи аналіз основних показників  роботи по фтизіатричній службі Пологівського району за звітній період 2015 року, необхідно зазначити, що на обліку  в тубкабінеті КУ Пологівська ЦРЛ з діагнозом туберкульоз знаходиться на диспансерному обліку 333 особи, з них 22 особи вперше виявлені за 2015 рік. Ефективність лікування складає 60 %. На контрольованому лікуванні знаходилося 34 хворих.
     Координаційною радою з питань протидії соціальним хворобам при Пологівській райдержадміністрації затверджено план заходів щодо проведення місячника боротьби з туберкульозом на території Пологівського району, головними лікарями лікувально-профілактичних закладів затверджено наказ щодо підготовки та проведення місячника боротьби з туберкульозом в Пологівському районі.
     Координаційна рада з питань протидії соціальним хворобам при Пологівській райдержадміністрації звертає увагу, що збудником зараження є хворий з «відкритою» формою туберкульозу. Спочатку хвороба «скрита». Часто людина думає, що вона перевтомлена або перші симптоми простуди, тому люди часто звертаються на пізніх стадіях, коли лікування важче  і довше. Захворіти можуть ті, у кого знижений імунітет. Обстеження людей, які були в тісному контакті з хворими на туберкульоз ОБОВ’ЯЗКОВЕ! Це дає змогу виявить захворювання на початкових стадіях. З 15 років потрібно проходити кожного року флюорографічне обстеження. Проба Манту – єдина діагностика туберкульозу серед дитячого населення. Якщо кашель продовжується 2-3 тижня, негайно потрібно звертатися до лікарів, не займатися самолікуванням. 

     За інформацією відділу з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації