:

 «Масляна прийшла-Весну привела»

   Масляна – одне з найвеселіших свят, яке відзначали на Україні, здавна шановане в народі. Вважалося, що Масляна проганяє Зиму і допомагає Весні якнайшвидше вступити в свої права. У цьому році Масляна відзначалася з 7 по 13 березня. Це останній тиждень перед Великим постом. 
   11.03.2016  центральній районній бібліотеці  працівниками бібліотеки сумісно з вчителями, бібліотекарем та учнями Пологівської ЗОШ І-ІІІ ст № 4. , викладачами і учнями Пологівської дитячої школи мистецтв за підтримки відділу освіти райдержадміністрації проведено народознавче свято «Масляна прийшла-Весну привела».
Для глядачів, учнів 7 –А та 7 – Б класів, саме учні 8-Б класу показали театралізоване дійство, а ролі виконували: 
- Масляна -  Колісник Настя,
-  Зима -  Ходаковська  Діана,
-  Весна – Кісіль  Маргарита,
-  Понеділок  -  Харь Андрій,
 -  Вівторок – Санько Максим,
-  Середа – Тоцька Настя,
-  Четвер  - Подоляка Віталій,
-   П'ятниця   - Курочка  Каріна,
-  Субота – Колєснік  Настя,
-   Неділя – Борщевська Юля,
-   Учень -   Тоцький  Максим.

                                           
   Радо глядачі зустрічали виконавців в музичному жанрі: Прудіуса Максима, який на фортепіано виконав   «Камарінську» Чайковського, Постник Діану, яка виконала на домрі музичну  композицію «Жартівлива».
   Під час свята співали пісні: пісню  «Ой минула вже зима» Соколова  Ліза, Карпій Карина, Курган Олена з школи мистецтв,   пісні «Маслян», «Гей! На  Масляну!», «Сонячно, мріями квітне…»,« Ми бажаєм вам  добра» - учні 8-Б класу.
   Учні хореографічного відділення Пологівської ДШМ у складі: Славної Олександри, Науменко Катерина,Латишевої Євгенії,Сещенко Анастасії, Гуліашвілі  Гванци виконали сюжетний танок «Пліткарки».

                                         

   Зі святом усіх привітала начальник відділ культури і туризму райдержадміністрації М.Діденко, подякувала за змістовне свято з виховним окрасом.
  Наприкінці свята на подві’ї бібліотеки відбулося спалення  опудала, а потім в приміщенні діти частувалися млинцями, спілкувалися, обговорювали свято, ділилися враженнями.
   
 
За інформацією  відділу культури і туризму  райдержадміністрації