:
26 червня в Пологівському районному краєзнавчому музеї, де працює Пологівський районний туристично-інформаційний центр, з нагоди 95-річчя Пологівського району відділом культури і туризму райдержадміністрації організовано, а співробітниками музею і центру проведено ярмарок туристичних маршрутів «Мандруй Пологівщиною-2018» .
Метою заходу було популяризувати туристичні маршрути Пологівського району.

На ярмарок завітали керівники району та міста, представники підприємств і організацій, ветерани, учні Пологівського професійного ліцею, працівники культури і освіти, люди, які подорожують нашим краєм і мають зацікавленість у відкритті нового в туристичній сфері.
На ярмарку було презентовано брошуру «Пологівщина-туристична перлина Запорізького краю», куди увійшли найяскравіші перлини в туристичному вінці Пологівщини, а це світлини і інформації  про сучасний і колишній залізничні вокзали ст.. Пологи, чоловічу гімназію, колишню синагогу, земське училище ім.. М.Корфа, будинок преси, Пологівський краєзнавчий музей, художньо-керамічну майстерню «Добра глина», художню студію «Арт-світ», найстаріше село Кінські Роздори, річку конку, заклади харчування, арт-об’єкти, місця пам’яті.

Презентували буклет «7 чудес Пологівського району», в який увійшли буклети під назвами «Кирилівська фортеця: з чого все починалося?»,  «Басанська вода:смачна, цілюща, корисна», «Каолін: найцінніший природний скарб нашого краю», «Кам’яні статуї:таємничі сховища душ», «Синя могила: граніт, історія, енергетика»,  «Річка Конка: межа двох світів та схрон скарбу», «Кінські Роздори: найстаріше село з найгарнішими дівчатами». Ці туристичні об’єкти складають туристичний маршрут «7 чудес Пологівського району».
IMG_8145IMG_8143IMG_8141IMG_8142IMG_8153IMG_8152
IMG_8189IMG_8159
Про популяризацію туризму в закладах освіти виступила І.Царенко, методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.
Про велопоходи працівників медицини поінформував заступник головного лікаря Пологівської ЦРЛ О.Гапоненко.
На заході виступили заступник голови райдержадміністрації І.Півень, радник голови районної ради М. Малиш, міський голова Ю.Коноваленко.
Зразковий аматорський театральний колектив «БравО» Пологівського РБК виступив з твором «Як у нас на хуторі».
IMG_8196IMG_8181IMG_8173IMG_8167IMG_8160
За підтримки генерального директора ТОВ «Гірничодобувна кампанія «Мінерал» В.Тимошенка присутні відвідали туристичний об’экт «Каолін: найцінніший природний скарб нашого краю». Екскурсію провів головний інженер підприємства, депутат районної ради Д.Цихмистро. Туристична група ознайомилась з історією підприємства і експонатами музею «Мінералу», побувала  в кар’єрах і дізналась як видобувають каолін, який підприємство постачає за межі країни в Італію, Іспанію, Німеччину, Польщу, Францію, Туреччину та на вітчизняний ринок.
Бажаючі пізнавати свій край цього дня змістовно провели час.
IMG_8247IMG_8239IMG_8236IMG_8234IMG_8229IMG_8226IMG_8217IMG_8204IMG_8199
Видання брошури «Пологівщина-туристична перлина Запорізького краю» і буклету «7 чудес Пологівського району» здійснено за ініціативи і фінансової підтримки Пологівського райдержадміністрації та Пологівської районної ради в рамках фінансування заходів районної програми-Комплексної програми розвитку культури і приурочено 95-річчю Пологівського району.
        
За інформацією відділу культури і туризму.