:
26 квітня  2018  року  в Запорізькій обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради відбувся третій етап Всеукраїнського конкурсу "Книгоманія – 2018". До Запоріжжя приїхали юні читачі з усієї області. Участь у обласному турі конкурсу приймали 25 дітей, учнів 6-х та 7-х класів.
Пологівський район представляли переможці районного туру конкурсу «Книгоманія – 2018» , а саме:  Самара Ксенія (учениця 6-А класу Пологівської гімназії «Основа») та Шкода Валерія (учениця 7-Б класу Пологівської ЗОШ №4).

Змагання проходили в два етапи:
  • письмова літературна вікторина, яка містила питання з класичної та сучасної літератури. Більшість питань стосувалася творчості сучасних українських письменників, які є рекомендованими шкільною програмою для вивчення;
  • літературний батл. Під час батлу кожному конкурсанту потрібно було довести, що обрана книга для презентації варта найвищої оцінки і обов’язково має бути прочитана. Переможців літературного батлу визначали учасники, які не пройшли до другого туру за кількістю аплодисментів.


Усі учасники заходу отримали дипломи, книги, сувеніри та значки "Найкращий читач року" від Запорізької обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради.
В перерві між турами для учасників конкурсу організовано екскурсію на пекарню "Урожай", де діти своїми очима побачили всі секрети виготовлення запашної випічки та отримали солодкі подарунки.
Цікаву розважальну програму для юних літературних ерудитів підготувала співробітник Запорізької обласної філармонії Марина Євченко, яка вразила усіх присутніх своїми яскравими номерами оригінального жанру.

Змагання стали цікавим досвідом для юних читачів і ще раз довели, що книга залишається важливою частиною життя сьогоднішнього школяра.  
 
За інформацією відділу культури і туризму