:

 Кожній прийомній дитині необхідна щаслива історія життя

Найкраще середовище для життя й розвитку дитини – сім’я. Якщо це було б можливо, то кожна дитина зростала б в сімейному оточенні, в атмосфері любові, бо лише так повною мірою забезпечуються її потреби, створюються оптимальні умови для гармонійного розвитку та успішної соціалізації.

Метою створення прийомних сімей є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Службою у справах дітей Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області було організовано відвідування прийомних сімей, які функціонують на території Пологівського району. Наразі, Пологівський район налічує 11 прийомних сімей, у яких виховуються та проживають 27 дітей.

Під час відвідування було встановлено, що прийомні діти забезпечені всім необхідним – одягом, взуттям, канцелярським приладдям, книгами, іграшками, продуктами харчування. Діти зростають в доброзичливій атмосфері, турботі та любові, проживають в окремих кімнатах, які обладнані сучасними меблями, окремими спальними ліжками, письмовими столами, комп’ютерами. Прийомні батьки приділяють дітям належну увагу, індивідуально підходять до розвитку їхніх творчих здібностей, заохочують дітей до навчання та праці.

В ході спілкування прийомні батьки з радістю розповідали про буденне життя прийомних дітей, про їх досягнення, мрії та бажання.


Спеціалістами служби у справах дітей Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області було роз’яснено про ефективні методи виховання та надано поради щодо покращення їх успіхів у розвитку.

У відповідності до розпорядження голови Пологівської райдержадміністрації від 10.02.2017 № 49 «Про проведення районних профілактичних заходів у 2017 році» у заході взяли участь: спеціалісти служби у справах дітей Пологівської райдержадміністрації, інспектор ЮП СП Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області, фахівець із соціальної роботи Пологівського РЦСССДМ.

Зустрічі із прийомними сім’ями відбулися на території Федорівської сільської ради.


Служба у справах дітей РДА