:

«Комп’ютерна та Інтернет – залежність як актуальні проблеми сучасності»


Сьогодні в суспільстві, особливо серед дітей та молоді набирає обертів комп’ютерна та інтернет-залежність. Портативні пристрої стали «друзями» дітям. Внаслідок цього вони проводять набагато більше часу з «неживими приладами», приносячи в жертву власний сон, відпочинок з друзями, чи потреби сім’ї на спілкування.

У зв’язку з чим в Новокарлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, фахівцями Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено виховну годину серед учнів 5 – 11 класів з проблем комп’ютерної залежності.

Дітям були роз’яснені наслідки проведення довготривалого часу перед комп’ютером та в мережі Інтернет. Адже те, що людина бачить, які картинки та відео «пропускає» через свій зір і розум може стати причиною помилкових або навіть небезпечних для життя вчинків. Бо що діти бачать – потім в житті повторюють в реальності, вважаючи що відповідальності або покарання за ці вчинки не буде. Також дітям була надана інформація про шкідливість інтернет-ігор. Особливо це стосується жорстоких ігор, захоплення якими в дітей знищує відчуття жалю, добра, співчуття до людей.

Торкнулися проблеми і так званих «Ігор смерті», які за минулий рік набули популярності серед школярів. Виконуючи завдання таких ігор можна необдумано вкоротити собі віку. Дітям було наголошено на тому що життя це найважливіша цінність, яку треба цінувати і прожити на користь собі, рідним та суспільству.


Пологівський РЦСССДМ