:
             Інформація Пологівського районного центру зайнятості про роботу з учасниками АТО

   Для надання консультаційної допомоги учасникам АТО та членам їх родин,  в частині соціального захисту на випадок безробіття та сприяння зайнятості в Пологівському районному центрі зайнятості працює «гаряча лінія», за номером телефону: 2-30-31.
  Фахівцями районного центру зайнятості, розроблено пам’ятку для учасників АТО щодо їх соціального захисту на випадок безробіття та сприяння працевлаштуванню.
   З метою вирішення нагальних питань соціального захисту учасників АТО, забезпечена співпраця з районним військовим комісаріатом. Щотижнево центр зайнятості отримує інформацію про кількість громадян даної категорії, які звертались до районного військкомату після демобілізації з метою забезпечення їх законних прав та інтересів. Для мобілізованих осіб з АТО у військкоматі розміщено стенд служби зайнятості з корисною інформацією з питань надання послуг з працевлаштування із зазначенням адреси центру зайнятості та номерів телефонів фахівців. 
  До районного центру зайнятості звернулось 99 учасників АТО. Всі їм було надано повний комплекс соціальних послуг. Приділено особливу увагу наданню інформаційних та консультаційних послуг пов’язаних з працевлаштуванням, участі в семінарах, ярмарках-вакансій, зустрічам з роботодавцями.
   Позитивні результати дають участь учасників АТО в семінарах з техніки пошуку роботи.
  Враховуючи ті обставини, що роботодавець є головною фігурою ринку праці. Він і тільки він має вирішувати питання прийняття на роботу, працевлаштування громадян, тому зусилля фахівців центру зайнятості були спрямовані на тісну співпрацю з роботодавцями з питань працевлаштування демобілізованих учасників АТО на вакантні посади.
   Спільна робота: роботодавець – центр зайнятості – учасник АТО, сприяла тому, що 32 учасника АТО були працевлаштовані. 
  Гнучка система організації професійного навчання дозволила оперативно реагувати на потреби роботодавців в кадрах та залучати до професійного навчання з настурним працевлаштуванням 5 учасників АТО.
  Фахівцями районного центру зайнятості постійно проводиться робота щодо мотивації до започаткування учасниками АТО власної справи, зайняття підприємницькою діяльністю. Цьому сприяла участь учасників АТО в семінарах «Як розпочати свій бізнес» та «Від бізнес ідеї до власної справи». В цьому році 2 учасника АТО отримали одноразову допомогу по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю та відкрили власну справу.
  Враховуючи стан ринку праці, районним центром зайнятості приділена значна увага забезпеченню тимчасової зайнятості учасників АТО через організацію громадських робіт. В проведенні цих робіт взяло участь 9 учасників  АТО.
  Значна робота проводилась фахівцями центру зайнятості разом з працівниками райвійськкомату, щодо орієнтації учасників АТО на службу у Збройних Силах України за контрактом. За результатами спільної роботи щодо залучення зареєстрованих безробітних на військову службу за контрактом 5 учасників АТО були зняті з обліку в районному центрі зайнятості  у зв’язку зі службою за контрактом у Збройних Силах України.

  За інформацією Пологівського районного центру зайнятості