:


   За ініціативи Пологівської райдержадміністрації 18 березня на центральній площі міста відбулася зустріч земляків, що демобілізувалися з лав Збройних Сил України.

    Від влади району воїнів на площі зустрічали та привітали теплими щирими словами подяки за мужність і героїзм голова райдержадміністрації Ю.В.Вєтров, голова районної ради Ю.А.Коноваленко, міський голова В.Л.Корольов 

      Майже опівночі у виконані всіх присутніх на площі, пролунав гімн України. За українським звичаєм організатори заходу зустріли воїнів запашним, домашнім короваєм, спеченим власноруч пологівчанкою Людмилою Коломоєць.

   Хвилиною мовчання було вшанували пам'ять загиблих земляків Дмитра Шингура, Романа Соловйова, Артема Корнєва та всіх загиблих за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

   Учасниками акції стали громадські організації, районні осередки політичних партій, патріоти, волонтери, молодь, учні загальноосвітніх закладів, члени родин демобілізованих. Від громади району нашим героям було вручено квіти та жовто-блакитні повітряні кульки.

   Чоловіки пройшли під оберегом Пологівського району, вишиваним рушником від майстринь пологівщини. Символічним стало те, що рушник тримали жінки - матері різного віку.

   Цього дня на площі відділом молоді та спорту райдержадміністрації було започатковано акцію «Прапор Перемоги». На полотнищі прапора України земляки - учасники військових дій в зоні АТО залишили свої підписи.

    Захід вдався напрочуд зворушливим, людяним та сердечним.  

  Пологівська райдержадміністрація вдячна Благодійному фонду «Пологівський край» - за фінансову допомогу; Пологівсько-Чернігівському об’єднаному районному військовому комісаріату, ГО «Пологівська самооборона» - за підтримку в організації заходу; підприємцю Бондаренку Віталію Миколайовичу, ПАТ «Пологівський ОЕЗ» – за допомогу у перевезенні бійців; рідним та друзям воїнів – за витримку та патріотизм; всім пологівцям, які, незважаючи на пізній час проведення заходу, прийшли на центральну площу міста вшанувати наших земляків. 

    Подія, яка відбулася у місті 18 березня ще раз довела - пологівці мають у серці те, що не вмирає: безмірну любов до людей та щиру повагу до Батьківщини.  

 

 

За інформацією відділу молоді і спорту райдержадміністрації