:

У період з 29.04.2019 по 06.05.2019 до Пологівського відділу поліції надійшло 121 заяв і повідомлень із яких 12 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР). Особу злочинця встановлено по 7 заявам та повідомленням.

Крім цього за вказаний період складено 44 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 37, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 7 адміністративних протоколи.

З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 5 фактів крадіжок з приватних домоволодінь громадян, за даними фактами триває досудове розслідування.

1-факт пов’язаний з злочином у сфері наркотичних засобів та їх прекурсорів. Відомості внесені до ЄРДР, триває перевірка.

 1-факт побоїв. Так, 16 квітня чоловік 1971 року народження  навідався до своєї колишньої дружини на роботу та вчинив сварку в ході якої розмахував руками. Слідчим було внесено відомості до ЄРДР за ознаками  ч. 1 ст. 126 ККУ (Побої і мордування). 24 квітня чоловіку повідомлено по підозру у вчинені кримінального правопорушення та скеровано до суду з обвинувальним актом.

Так 24.04.2019 до Пологівського ВП надійшло повідомлення від чоловіка  1957 року народження про те, що на кладовищі в с. Романівське невідома особа з під пам’ятника батька викрала металеві труби. Працівниками сектору кримінально поліції в ході проведення оперативно розшукових заходів було встановлено особу правопорушника. 30 квітня 2019  раніше засудженому чоловіку 1975 року народження повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за ознаками ч. 3 ст. 297 ККУ (Наруга над могилою) та кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

За результатами місячника добровільної здачі зброї який проходив з 01.04.2019 по 30.04.2019 року до Пологівського ВП добровільно здали 70 одиниць зброї (нарізної армійської – 67, гладкоствольної мисливської - 3) також набоїв у кількості 931 шт.

Також за вищевказаний період працівником ювенальної превенції складено 9 адміністративних протоколи, з них 1 за ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей), 2 за ст. 178 КУпАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та 6 за ст. 175 КУпАП (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях)

Пріоритетом Пологівського ВП залишається підтримання громадської безпеки, порядку, покращення результатів роботи по всім напрямкам оперативно-службової діяльності, та взаємодії з громадськістю.

Ми знову закликаємо громадян бути менш довірливими до незнайомих осіб, та уважнішими за своїми речами на вулиці, в громадському транспорті та по дорозі додому. Не довіряйте телефонним шахраям персональні дані та конфіденційну інформацію (номера, пін та CVV-коди банківських карток своїх та близьких родичів). Це вбереже Вас від неприємностей.

За даними Пологівського ВП ГУНП України у Запорізькій області