:

У період з 11.03.19 по 18.03.19 до Пологівського відділу поліції надійшло 57 заяв і повідомлень із яких 12 містять в собі ознаки кримінального правопорушення (вказані матеріали внесено до ЄРДР). Особу злочинця встановлено по 7 заявам та повідомленням.

Крім цього за вказаний період складено 110 адміністративних протоколи, а саме по лінії Безпеки Дорожнього Руху – 65, по лінії забезпечення публічної безпеки та порядку 45 адміністративних протоколи.

З числа кримінальних правопорушень зареєстровано 4 факти крадіжок. Встановлено 2 особи правопорушники, доводиться їх причетність до вчинення злочину. Тривають оперативно-розшукові заходи.

Так, 14.03.2019 до Пологівського ВП надійшло повідомлення про те, що невідома особа шляхом вільного доступу скоїла крадіжку телефону у чоловіка 1987 року народження. Під час проведення розшукових заходів працівниками сектору превенції протягом доби встановлено особу правопорушника, ним виявився раніше судимий мешканець міста Пологи 1979 року народження. Триває досудове розслідування.

1-факт пов’язаний з обігом наркотичних засобів, по даному факту відомості внесені в ЄРДР, триває перевірка.

1-факт нанесення легких тілесних ушкоджень. Триває перевірка.

1-факт вбивства. Так, 15 березня близько 17:35 до Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що на подвір’ї одного з будинків в селі Федорівка виявлено тіло чоловіка. Слідчо-оперативною групою на місці події виявлено труп мешканця села Федорівка 1968 року народження з тілесними ушкодженнями. Поліцейські оперативно встановили особу підозрюваного ним виявився раніше судимий мешканець цього ж села 1964 року народження. Встановлено, що після розпиття спиртних напоїв між двома чоловіками виник конфлікт, під час якого зловмисник спричинив ножове поранення тулубу потерпілому. Від отриманих травм громадянин помер на місці події. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Злочинця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та 16 березня повідомлено про підозру у вчинені кимінального правопорушення за вище вказаною статтею. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

1-факт шахрайства. Невідома особа шляхом обману під виглядом продажу трактора на інтернет сайті «ОЛХ» заволоділа грошовими коштами заявника. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Триває перевірка.

Ми знову звертаємося до громадян бути пильними та обережними під час здійснення купівлі товарів у мережі «Інтернет».

Постійно відділом поліції вживаються заходи щодо виявлення та припинення фактів функціонування пунктів прийому металобрухту та залів грального бізнесу, недопущення росту злочинності на вулицях та інших громадських місцях.

Наголошуємо що під час проведення 58 сесії в Пологівській міській раді було прийнято рішення про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території міста Пологи у нічний час доби – з 22:00 до 8:00 год.

За порушення дотримання даної заборони передбачено адміністративну відповідальність за ч. 2 ст. 156 КУпАП.

Кожного четверга здійснюється відвідування населених пунктів на території оперативного обслуговування, щодо проведення особистого прийому громадян. 21 березня прийом буде проводитися у приміщенні Пологівської міської ради з 15:00 по 16:00 годину.


За даними Пологівського ВП ГУНП 
України у Запорізькій області