:

До відома керівників сільськогосподарських та фермерських господарств

У всіх регіонах України з 2018 року розпочинає роботу проект IFC «Аграрні розписки в Україні». Навчальний семінар для всіх учасників обігу аграрних розписок та надання індивідуальних консультацій сільгосптоваровиробникам Пологівського району буде проведено 22.02.2018 року в залі засідань районної ради.

Інформація про проект.

Перше випробування цього новітнього інструменту фінансування відбулося в межах пілотного проекту на Полтавщині у 2015 році. Сьогодні аграрні розписки вже активно використовуються в межах пілотних проектів ще в 7 областях – Черкаській, Вінницькій, Харківській, Хмельницькій, Тернопольській, Миколаївській та Сумській. Після введення в дію Реєстру аграрних розписок за межами пілотних проектів планується поширення проекту на територію України. Очікується, що до початку весняного сезону 2018 року аграрні розписки працюватимуть у кожній області. Наразі проект проводить серію навчальних тренінгів для сільгоспвиробників та кредиторів.

Запровадження аграрних розписок в Україні має на меті покращити та спростити доступ до фінансування малих та середніх сільгосптоваровиробників.

Довідка:

Аграрна розписка – це інструмент фінансування, за допомогою якого сільгосптоваровиробник має можливість отримати кредитування, як товарне так і фінансове, під заставу майбутнього врожаю. В залежності від умов розрахунку за цим кредитуванням розписки можуть бути фінансові та товарні. За фінансовою розрахунок відбувається грошима, за товарами – частиною зібраного урожаю. Аграрні розписки в Україні впроваджуються з 2015 року за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства юстиції України.


Відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації