:
   Теперішні пенсіонери отримають сучасний (що має декілька ступенів захисту), зручний у використанні і зносостійкий документ. Внутрішньо переміщеним особам виготовлять платіжні картки, які одночасно будуть пенсійними посвідченнями. 
   У новому документі зазначатиметься графічна чи електронна інформація про власника та його електронний цифровий підпис. Крім того, вказуватимуться відомості про вид пенсії, групу, причину інвалідності й строк, на який встановлено інвалідність. У разі продовження строку призначення пенсії, установлення інвалідності або продовження її на новий строк відбуватиметься емісія нового посвідчення. Виготовлення електронного посвідчення здійснюватиметься на підставі заяви пенсіонера, поданої до територіального органу Пенсійного фонду України, протягом 30 робочих днів із дня прийняття такої заяви.
  Посвідчення видаватиметься у вказаному в заяві відділенні банку особисто пенсіонерові, а якщо пенсіонером є неповнолітня або недієздатна особа чи особа, цивільна дієздатність якої обмежена, — батькам, опікуну, піклувальникові (законному представнику), за умови, що буде пред‘явлено документи, за допомогою яких банк зможе ідентифікувати таку особу.
  Нове пенсійне посвідчення як платіжна картка діятиме до трьох років за умови, що фізична ідентифікація одержувача пенсії у відділеннях банку відбуватиметься перші два рази кожні шість місяців, а надалі — кожні 12 місяців. 
  Це нововведення дозволяє уникнути  подвійного призначення  пенсій, захистити права людини на конфіденційну інформацію, оскільки в них не вказується розмір пенсії. 
  Для одержання пенсійного посвідчення громадянину необхідно лише здати до Пологівського відділу обслуговування громадян Пологівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (м. Пологи, вул. Магістральна, 245) кольорову фотографію розміром 6х4 (як на паспорт) і заповнити спеціальну анкету згідно паспорту. Далі відомості  для видачі пенсійного посвідчення передаються на сервер підприємства, де їх перевіряють в Центральній базі даних Пенсійного фонду. Потім за допомогою спеціальної програми документи готують до друку. Після роздрукування запаюють у спеціальні пластикові конверти. 
   Пенсіонери, які отримують пенсію по інвалідності, яким встановлено група інвалідності з терміном, необхідно після кожного проходження  перекомісії  МСЕК поновлювати пенсійні посвідчення.

    Додаткову інформацію можна отримати за телефоном 2-37-49.

    За інформацією Пологівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області