:

  З Днем визволення району та міста від нацистських загарбників (17 вересня)  

                                  Дорогі ветерани Другої світової війни! Шановні пологівці!
    17 вересня - знаменна дата для пологівців, адже 72 роки тому нашу рідну землю було звільнено від нацистських загарбників. Цій визначній події передувала героїчна боротьба на фронті і в тилу.
    Дорого заплатили за мирне життя для нащадків солдати 5-ї ударної армії Південного фронту у боях за місто та села району. Багато з них віддали своє життя за наше майбутнє. Вічна слава героям!
    Ніколи не щезне з нашої пам’яті, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу, його битва, його перемога над ворогом.
    З глибокою вдячністю та скорботою схиляємо голову перед світлою пам’яттю тих, хто назавжди залишився на полях боїв та помер від фронтових ран після війни.
    Дорогі ветерани Другої світової війни, пологівці! Сердечно вітаємо вас зі святом визволення. Нехай це свято приносить віру й упевненість у власних силах, а приклади самовідданого служіння Батьків¬щині й рідному народу героїв минулих років надихають молодь на патріотизм, громадську активність, добро й творчу працю в ім'я розквіту Пологівщини і України. Бажаємо вам мирного неба над головою, міцного здоров’я, щастя, достатку і оптимізму, довголіття, наснаги та життєвої енергії. Хай ваші серця наповняться надією і вірою у краще майбутнє.

А.Крупський, голова райдержадміністрації
Ю.Коноваленко, голова районної ради