:

 

         

  День Соборності України (22 січня)

                                                                           Шановні пологівці!
      Двадцяте століття залишило нам у спадок вершинні події минулого, які і сьогодні не втрачають своєї значущості та актуальності. До таких подій належить 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності.
  Вдивляючись в політичні горизонти 98-річної давнини, ми оцінили вагомість самого факту возз’єднання українських земель в єдину соборну державу. Сьогодні важливо врахувати уроки та помилки, які зберігає наша історична пам’ять, не допустити проявів сепаратизму та розколу України.
Нині трагічні події на Сході країни несуть загрозу Соборності України. Тому особлива шана та подяка воїнам АТО, волонтерам і всім небайдужим українцям, котрі мужньо та самовіддано борються за збереження цілісності та незалежності нашої Батьківщини.
  Адже утверджувати право на справжню незалежність і гідне життя зможе лише той народ, який дружною родиною несхитно йтиме шляхом творення, долаючи труднощі та негаразди, які, на жаль, мають місце в соціально-економічному та суспільно-політичному житті нашої держави.
Сьогодні, як ніколи, ми маємо бути єдиними. Саме так ми подолаємо всі кризи та зробимо Україну сильною та заможною. Тож будьмо мудрими і розсудливими, виваженими в думках та ідеях.
    Щиро зичимо вам міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

А.Крупський, голова райдержадміністрації
О.Покутній, голова районної ради