:
  Артилерія – Боги війни! 

   Витривалі та підготовлені, мотивовані та готові до будь-якої ситуації, вірні завжди та з високими моральними принципами — ось такі вони, сьогоднішня еліта Збройних Сил України. Їхній чорний берет — це не окраса, а справжній символ мужності, честі та відваги.
Для пологівців артилеристи 36 ОБМП не просто елітні війська, не просто Боги війни – це справжні друзі.  Це  ті, за кого в грудях стискається серце, це ті, за кого молимось. Здається лише на початку цього року  вони з’явились в районі, такі сильні, мужні, однак насторожені та з недовірою до місцевих.  Самі піхотинці неодноразово дивувались місцевим, адже вони звикли що навкруги «сепари» та постріли гармат, там навіть ніхто не просив їх довіряти. Та в Пологівському районі живуть справжні українці, щиросердні, привітні та доброзичливі. Піхотинці повертаючись в наш район говорять: 
« Наче додому. Все рідне, всі знайомі, навіть продавчині в магазинах посміхаються».
Отже і в День артилерії підтримати бойовий дух «чорних беретів», які  сьогодні знаходяться на передньому краю оборони, вирушили волонтери Пологівського району.
Надзвичайна компанія  налічувала в собі представників влади – це  заступник голови райдержадміністрації Півень Ірина, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Устименко Ангеліна, Чапаєвську громаду представляв очільник  освіти Лазаренко Олександр, найпатріотичніше село Григорівку представили  учасник бойових дій Анатолій Павлюк з дружиною Ольгою та Кальченко Тетяна – дружина учасника АТО,  найкращі представники в галузі культури: заслужений працівник культури України  Ромео Гаспарян разом із зразковим хореографічним колективом «Союз», золотий голос Пологівського району Самойлік Наталія,  дует родини Білаїв Леся та Олександр, представники творчої молоді – Товстоног Вікторія, Сумєріна Владислава, постійні учасники – волонтери Устінцева Світлана, Плетінь Наталія, першокласник Устименко Юрій.
У Мангушському районному  будинку культури для бійців трьох військових частин – артилеристів були організовані урочистості та святковий концерт.
Від імені органів виконавчої влади грамоти за участь у патріотичних заходах , виявлену особисту мужність у захисті незалежності держави військовослужбовцям вручили голова Мангушської райдержадміністрації Черниця Дмитро, голова районної ради Топузов Володимир, заступник голови Пологівської райдержадміністрації Півень Ірина.

Командування 36ОБМП та керівництво сектора М відзначили найкращих артилеристів подяками і нагородами.
Яскрава, емоційна концертна програма складена з 18 номерів художньої самодіяльності від пологівців залишила приємний глибокий слід в серцях воїнів.
Під час концерту вручено  запашний коровай з  пологівських ланів, соковиті яблука – дарунок чарівної осені, дитячі малюнки та більше сотні державних прапорців.
  

    
Приємною несподіванкою для військовослужбовців стала передача обладунків від  пологівця, учасника бойових дій в зоні АТО, афганця, директора КУ «Будинок культури Гірник» Тетюка Сергія для творчо обдарованої людини  військовослужбовця, добре відомого пологівцям, учасника районних заходів, поета та вокаліста, командира військової гармати Вознюка Олександра. Подарунок передала донька Сергія – солістка танцівниця Наталія Тетюк.
По завершенню концертної програми донеччани вручили подяки пологівським  творчим колективам та троянди.  
Сплеск емоцій викликало спільне  акапельне виконання гімну України всією залою  – представниками Донецької та Запорізької областей   разом  із захисниками України.
Нам вдалося подарувати відчуття тепла  родини  нашим захисникам, передавши їм  більше тисячі пиріжків, десятки різноманітних пирогів, налисників та інших смаколиків. 
Висловлюємо слова вдячності за організацію поїздки та фінансову підтримку Бондаренку Віталію, Устименку Юрію, Півню Анатолію. Щиро вдячні за домашні смаколики, пиріжки   консервацію григорівцям Трішмак Надії, Дудці Олені, Трішмак Євгенії, Воловик Ніні, Сагань Валентині, Банько Любові, Зизі Віталію, Шістка Вікторії – за відро вареників з картоплею.  Дякуємо  Олександру Лазаренку за організацію допомоги від Чапаєвської громади ( Чапаєвської ЗОШ І-ІІст), районній благодійній організації «Любов Ближнього»  та Пологівському професійному ліцею за домашню випічку.

Повертаючись додому, всі ми запланували  наступну зустріч в зоні АТО для моральної підтримки наших мужніх воїнів.   

       

За інформацією відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації