:

 «Аріна Закарлюка - яскрава дитина України»

Під особистим патронатом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля в Запорізькій області пройшов регіональний етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України», що проходить в рамках Міжнародного фестивалю Sanremojunior. Автором ідеї та засновником ГО «Яскраві діти України» є народний депутат України Ярослав Москаленко.

З 30 листопада до 2 грудня 2017 року у Запорізькому регіоні тривав обласний етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України». Протягом трьох днів діти із різних куточків регіону змагались за Гран-прі у Палаці культури «Дніпроспецсталь». Власне Гала-концерт зібрав 27 переможців кожного району Запорізької області.

Представляти Пологівський район право виборола Аріна Закарлюка, учениця Пологівської ЗОШ 1-3 ст. № 4, вихованка вокальної студії Пологівського районного будинку культури (керівник-Наталія Самойлик).

Під час урочистого відкриття конкурсу з привітальним словом виступив Костянтин Бриль, подякував запорізьким меценатам: народному депутату В'ячеславу Богуслаєву, ПАТ «Запоріжсталь», ПАТ «Дніпроспецсталь» та аграріям регіону. А також команді облдержадміністрації, яка вклала чимало сил в організацію та проведення конкурсу в Запорізькій області.

Нині обласні етапи конкурсу уже відбулись у Київській, Волинській, Сумській, Хмельницькій, Рівненській та Харківській областях.

В рамках обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України» конкурсанти продемонстрували свій хист в естрадному, народному, джазовому та академічному співі. Судді оцінювали юних виконавців за чистотою інтонації, красою тембру і силою голосу, динамікою звуку, артистизмом та виразністю виконання.

Склад компетентного журі був представлений такими видатними особистостями, як український поет і Народний артист України Юрій Рибчинський; співак, поет, композитор, Заслужений діяч мистецтв України Тарас Петриненко; Заслужена артистка України Рімма Шаповалова; український музичний продюсер вокальних загальнонаціональних проектів «Голос України» і «Голос діти», лауреат премії «Телетріумф», співак і композитор Руслан Квінта; українська співачка, композитор, викладач - ILLARIA. Саме вони і визначили переможців.

Наші вітання Аріні Закарлюці. У віковій категорії 6-9 років диплом 2 ступеня отримала Аріна Закарлюка з піснею «Love me again» (Пологівський район).

Усім учасникам конкурсу були вручені подарунки-м’які іграшки, грошові премії, футболки та кашкети з логотипом конкурсу, квіти, дипломи, а переможці-кубки.

Приз «Глядацьких симпатій» та Гран-прі Запорізької області здобула Олександра Книш із м. Запоріжжя. Вона і представлятиме наш регіон на національному відборі «Sanremo Junior», який відбудеться 15 березня 2018 року в Київському національному палаці мистецтв «Україна».

Протягом конкурсу з учасниками працювала київська команда організаторів. Це оркестр, бек-вокалісти, тренери з вокалу з телепроекту «Голос країни. Діти», психологи, продюсери. Для кожної дитини знято відео презентацію. Видано книгу з матеріалами про учасниць Запорізького туру Всеукраїнського конкурсу.

Участь у конкурсі такого високого рівня- це досвід, позитивні емоції, плани на нові звершення.

Вітаємо тебе, Аріна Закарлюка, з гідним представленням Пологівського району на конкурсі, з вдалим виступом! Бажаємо тобі творчих перемог!


За інформацією відділу культури і туризму РДА