:


   Молодь Пологівського району підтримала молодіжну вітальну акцію Запорізького краю «Напиши ветерану листа».
05.05.2015 у райдержадміністрації в рамках святкових заходів до 70 - річчя Перемоги над нацизмом у Європі відбулась молодіжна акція «Зв'язок поколінь».
   Захід присвячено підтримці Івана Оникійовича Залужного, ветерана Другої світової війни, учасника війни з Японією. 
Заступник голови райдержадміністрації Півень І. Г. розповіла історію ветерана, яка нікого не залишила байдужим.
    Його онук Іван Гутник-Залужний був призваний на службу по мобілізації 12 квітня 2014 року та направлений до частини 3033 Внутрішніх військ (наразі це Національна гвардія). Пішов служити за покликом серця. Під час ротації відбув у зону АТО, де і віддав своє життя за Україну. 
   23-річний молодший лейтенант Іван Гутник-Залужний в ніч на 10 серпня під час обстрілу терористами блокпосту в районі Амвросіївки Донецької області був поранений. Медики намагалися врятувати Івану життя, але, на жаль, поранення виявилося смертельним. Коли Батьківщина опинилася в небезпеці, молодий чоловік, не роздумуючи, встав на її захист.
   Іван Гутник-Залужний строкову службу не проходив, оскільки відразу після закінчення школи №50 вступив до Запорізького національного технічного університету, де у 2013 році навчався на військовій кафедрі.
   Дідусь у своєму інтерв’ю в засобах масової інформації розповідав: «Ми втратили чудову людину, були з ним друзями. Він говорив мамі, коли вона плакала: «Я доброволець Нацгвардії, я - офіцер. Я йду на війну, я йду захищати Батьківщину. А війни без жертв не буває». Він був готовий пожертвувати своїм життям. Нинішня молодь — це наша гордість і слава, вони віддають своє життя за свободу України. Ми повинні перемагати».
   9 травня 2015року - перший День Перемоги без єдиного онука, 10 травня - день народження старшого Івана, йому виповниться 97 років.
  Приємно відзначити, що кожен з тих, хто приєднався до акції з великою вдячністю та повагою ставиться до наших героїв. Так переплітаються покоління, війна поєднала біографії обох Іванів Залужних. Шкода, що пережити страхи війни зміг лише старший з них.
   Під час проведення акції було підписано понад 30 вітальних листівок з Днем Перемоги та днем народження Івану Оникійовичу. Учнівська, студентська та робоча молодь, фахівці державної служби та педагоги, учасники бойових дій в зоні АТО, юні представники волонтерських та громадських організацій, «Пологівська самооборона», «Любов ближнього», РО ТХЧУ висловили свої побажання ветерану Другої світової війни та дідусю героя.
   Іван Гутник-Залужний – гордість не тільки запоріжців, але і всієї України! Герої не вмирають!
   Дякуємо Івану Оникійовичу Залужному за його особистий внесок у Перемогу над нацизмом у Європі. Вітаємо з 97 днем народження!! Бажаємо міцного здоров’я та мирного неба! 
   Всі побажання ветерану будуть надіслані до м.Запоріжжя організатором заходу - відділом молоді та спорту Пологівської райдержадміністрації. 

 

 


За інформацією відділу молоді та спорту райдержадміністрації