:

 «8 кроків до зради: як не допустити її?»

Фахівцями і волонтерами Пологівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на вказану тему проведене соціальне опитування жителів міста.

Чоловікам та жінкам міста були поставлені два запитання: «Як Ви ставитесь до подружньої зради – чи Ви вважаєте нормальним зрадити кохану людину?» і наступне: «Чи простили би Ви подружню зраду?».

У соціальному опитуванні взяли участь 60 пересічних громадян: 30 чоловіків та 30 жінок.

За результатами опитування:

«Як Ви ставитесь до подружньої зради – чи Ви вважаєте нормальним зрадити кохану людину?»

З 30 чоловіків відповіли:

- 6 – так;

- 24 – ні.

З 30 жінок відповіли:

- 30 – ні;

«Чи простили би Ви подружню зраду?»

З 30 чоловіків відповіли:

- 5 – так;

- 25 – ні.

З 30 жінок відповіли:

- 7 – так;

- 22 – ні;

- 1 – не задумувалась над цим питанням.

Дякувати Богу, маємо гарні результати: 99 % чоловіків та жінок «За» вірність у шлюбі – і це радує.

Але все ж: як приходить зрада? Вона не трапляється за секунду – це процес кроків, наведених нижче.

8 кроків до зради: як не допустити її?

1. Ми ДИВИМОСЯ і нам ПОДОБАЄТЬСЯ те, що ми бачимо.

Чомусь багато жінок думають, що як тільки вони вийдуть заміж - їх чоловік різко осліпне і перестане бачити те, що його оточує. На жаль, це не так... Але, дорогі чоловіки, від вас залежить, що ви будете робити з тим, що ви бачите. Куди дивитися - це теж ваш вибір. Звичайно, дружина повинна і після весілля намагатися бути гарною, щоб на неї було ще приємніше дивитися.

2. Ми ВИБИРАЄМО вступити в спілкування з людиною, яка привертає нашу увагу.

Зазвичай, з усієї групи людей, в якій нам довелося перебувати, ми вибираємо для розмови саме ту людину, яка привернула нашу увагу ззовні. Це наш СВІДОМИЙ ВИБІР. Але пам'ятайте, що за своєю суттю цей вибір - це вже другий крок до зради. Звичайно, ви можете зупинитися на ньому і не довести навіть до третього кроку, але ОБИРАЮЧИ розмову з тим, хто вас приваблює - ви вже стаєте на свідомо поганий шлях. Ми завжди можемо ВИБРАТИ іншу людину для того, щоб провести час.

3. Ми ВИБИРАЄМО провести час разом в ГРОМАДСЬКОМУ місці.

4. Ми ПРИЙМАЄМО РІШЕННЯ провести ОСОБИСТИЙ час НАОДИНЦІ один з одним. Не обов'язково, що ця зустріч приведе до безпосередньої фізичної зради, але на цьому моменті двоє вже дуже близькі до цього.

5. Ми ПОВІДОМЛЯЄМО комусь, підтверджуючи нашу симпатію один до одного («Так, вона мені подобається» або «Я знаходжу її привабливою»).

6. Ми повідомляємо один одному, що відчуваємо симпатію один до одного. На цьому рівні можливий перехід до дотиків і більш близького контакту (обійми).

7. ЗГОДА перейти до більш близьких і інтимних дотиків (поцілунки, тощо).

Від збудження і жадання запускається механізм сексуального бажання. На цьому етапі наші дії стають практично неконтрольованими. Запускається механізм «сексуальної» ланцюгової реакції. Зупинитися тут практично неможливо. Ми вже відчуваємо свою провину, але розуміємо, що відносини зайшли вже так далеко, що дороги назад немає і це все «потрібно пройти до кінця». Але хороша новина є: ви не повинні доходити «до кінця» і зробити зраду!

8. Весь шлях пройдено «до кінця». Це Зрада.

На якому із цих кроків зупинитися? Що ви самі вважаєте зрадою, де провести ЧЕРВОНУ межу, за яку не варто заходити - вирішувати тільки вам самим. Можливо, якщо на першому етапі ви помітили, що хтось привернув вашу увагу - ви обираєте просто не вступати з цією людиною в діалог, чи СВІДОМО вирішуєте не залишатися з ним / з нею наодинці. Це рішення кожного. Головне пам'ятати, що навіть «невинна» розмова - може стати кроком № 2 ... Цей список - це не панацея для того, щоб «захистити» вашого чоловіка/жінку від зради - скоріше це «кроки самоконтролю».

Найкраще прийняти рішення щодо подружньої зради: «Моя сім'я і щастя в ній - ЦЕ МІЙ ВИБІР і я ВИБИРАЮ берегти її тим, що поставлю свою «червону» лінію якомога вище в цьому списку».


Пологівський РЦСССДМ